Draaiboek Zorgnetwerken

Een zorgnetwerk bouw je niet in een handomdraai op. Daarom is dit draaiboek een aanrader: je draait van theorie naar try-outs (of omgekeerd) en krijgt een helder beeld van wat komt kijken bij de opbouw van een zorgnetwerk.

Elementen als opstart, opbouwen van een netwerk van vrijwilligers, omgaan met signalen en het beroepsgeheim, begroting, evaluatie, bijsturing… vormen telkens aparte onderdelen van de uitgave. De theorie wordt doorspekt met tips en voorbeelden. De try-outs zetten een startend netwerk netjes op weg. Maar ook reeds bestaande zorgnetwerken kunnen aan de slag met het draaiboek. Wil je graag andere mensen bereiken of ben je op zoek naar frisse insteken en vernieuwende ideeën? In het draaiboek vind je heel wat tips en tricks!

Dit Draaiboek Zorgnetwerken verscheen in mei 2015 bij Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen, in samenwerking met Cera. Verkrijgbaar bij Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen. Prijs: €10 (verzendingskosten inbegrepen).

Interesse? Download de pdfversie of bestel een papieren exemplaar via info.west-vlaanderen@samenlevingsopbouw.be. De publicatie wordt verstuurd na storting van €10 (verzendingskosten) via volgende rekening:
Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen
IBAN : BE62 4743 3534 1161 BIC : KREDBEBB
Met vermelding: draaiboek zorgnetwerken en uw organisatie
Indien u een factuur wenst, dit graag vermelden met daarbij de nodige facturatiegegevens (naam en adres).

Draaiboek Zorgnetwerken - Versie 2008: download hier

Draaiboek Zorgnetwerken - Versie 2015: download hier

Zorgnetwerken aan het werk

Wil je weten hoe een zorgnetwerk in de praktijk werkt? Bekijk dan dit filmpje. 

Meer info

Samenlevingsopbouw werkt aan zorgnetwerken tegen onderbescherming

Zorgnetwerken werken outreachend, brengen informatie op maat tot bij mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie, dragen bij tot een ondersteunende omgeving door te werken aan de toegankelijkheid van dienst- en hulpverlening én versterken informele netwerken. Meer info.

Meer info

IN DE KIJKER

Mobiel lokaal dienstencentrum Deerlijk valt in de prijzen!

Meer info

Om op de trein te stappen, op de autobus te stappen heb ik hulp nodig. Dat is allemaal zeer wijd. En bij ’t afstappen, je zou er bijna moeten afspringen. En met ZOHRA rijd ik naar ’t station en yvette gaat mee. En daar neem ik de trein om bijvoorbeeld eens de familie te bezoeken. Moest ZOHRA niet bestaan, dan kon ik mijn deur niet meer uitkomen.
gebruiker ZOHRABekijk alle quotes