Actief zorgzame Buurt Oud-Merksem

Info

In Oud-Merksem loopt het proefproject ‘Actief zorgzame Buurt’. Samen met enkele partners, waaronder Stad Antwerpen en CM-ziekenzorg, wil Zorgbedrijf Antwerpen in de wijk Oud-Merksem een buurt creëren waar niet alleen de bewoners elkaar kennen, maar waar vrijwilligers, mantelzorgers en senioren ondersteund worden door professionele zorgverleners. Samen willen we ervoor zorgen dat senioren zo lang mogelijk thuis kunnen blijven. Zo wordt Oud-Merksem een buurt waar iedereen zijn steentje bijdraagt en waar er kwaliteitsvolle en betaalbare zorg is voor senioren – én voor de mensen die hen ondersteunen.

 Het project in de wijk-oud Merksem maakt deel uit van het platform Actief Zorgzame Buurt. 

Bekijk website

Medewerkers aan dit project

Evy Berth

GSM:  0473 73 04 59
Email:  evy.berth@zorgbedrijf.antwerpen.be
Adres:  Elfnovemberstraat 33
Plaats:  2170 Merksem

Zorgnetwerken aan het werk

Wil je weten hoe een zorgnetwerk in de praktijk werkt? Bekijk dan dit filmpje. 

Meer info

Samenlevingsopbouw werkt aan zorgnetwerken tegen onderbescherming

Zorgnetwerken werken outreachend, brengen informatie op maat tot bij mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie, dragen bij tot een ondersteunende omgeving door te werken aan de toegankelijkheid van dienst- en hulpverlening én versterken informele netwerken. Meer info.

Meer info

IN DE KIJKER

Mobiel lokaal dienstencentrum Deerlijk valt in de prijzen!

Meer info

Om op de trein te stappen, op de autobus te stappen heb ik hulp nodig. Dat is allemaal zeer wijd. En bij ’t afstappen, je zou er bijna moeten afspringen. En met ZOHRA rijd ik naar ’t station en yvette gaat mee. En daar neem ik de trein om bijvoorbeeld eens de familie te bezoeken. Moest ZOHRA niet bestaan, dan kon ik mijn deur niet meer uitkomen.
gebruiker ZOHRABekijk alle quotes