Zwalm Zorgt (ZwaZo)

Info

ZwaZo is een netwerk van vrijwilligers, zorgdiensten en verenigingen in Zwalm. Samen denken ze na hoe elke zorgvraag best beantwoord wordt. ZwaZo wil ervoor zorgen dat iedereen graag in zijn dorp woont.

Bij de start richt ZwaZo zich vooral naar de senioren uit Zwalm.

De opstart van dit initiatief kaderde in het project “Zorgnetwerken Oost-Vlaanderen 2014-2016”. Dit project is een samenwerking van Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, de OCMW’s van Laarne, Wetteren, Wichelen, Zele, Zingem, Zottegem en Zwalm met de financiële ondersteuning van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Het rapport van het 1ste projectjaar kan u hier inkijken.

Diensten

  • Mindermobielencentrale
  • Zwalmse babbels
  • Verjaardagsbezoekjes

Medewerkers aan dit project

Freya De Vuyst

Functie:  Coördinator
Telefoon:  055 49 91 91
Email:  freya.de.vuyst@zwalm.be
Adres:  Zuidlaan 36
Plaats:  9630 Zwalm

Zorgnetwerken aan het werk

Wil je weten hoe een zorgnetwerk in de praktijk werkt? Bekijk dan dit filmpje. 

Meer info

Samenlevingsopbouw werkt aan zorgnetwerken tegen onderbescherming

Zorgnetwerken werken outreachend, brengen informatie op maat tot bij mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie, dragen bij tot een ondersteunende omgeving door te werken aan de toegankelijkheid van dienst- en hulpverlening én versterken informele netwerken. Meer info.

Meer info

IN DE KIJKER

Mobiel lokaal dienstencentrum Deerlijk valt in de prijzen!

Meer info

Om op de trein te stappen, op de autobus te stappen heb ik hulp nodig. Dat is allemaal zeer wijd. En bij ’t afstappen, je zou er bijna moeten afspringen. En met ZOHRA rijd ik naar ’t station en yvette gaat mee. En daar neem ik de trein om bijvoorbeeld eens de familie te bezoeken. Moest ZOHRA niet bestaan, dan kon ik mijn deur niet meer uitkomen.
gebruiker ZOHRABekijk alle quotes