Zorgnetwerk Zilverkring

Info

Na uitvoering van een ouderenbehoeftenonderzoek stelde men vast dat 20% van de senioren te maken heeft met eenzaamheid en dat 20% bereid is om vrijwilligerswerk te doen. Het Zorgloket heeft dan i.s.m. VVSG de Zilverkring opgezet om proactief te werken rond het bestrijden van eenzaamheid en isolement.

De Zilverkring is een project voor en door senioren. Diensten die uitgevoerd worden, zijn een telefoonster en de bezoekteams. Alleenstaande 80-plussers krijgen een bezoek door een vrijwilliger van de Zilverkring. Die stelt de werking van het Zorgloket en van de Zilverkring voor. Tijdens dit bezoek wordt de vraag gesteld aan de senior of hij/zij een herhalingsbezoek of de telefoonster wenselijk vindt. Er is eveneens de mogelijkheid om via de vrijwilliger vragen door te geven aan een maatschappelijk werker van het Zorgloket.

Diensten

  • Telefoonster
  • Bezoekteams

Medewerkers aan dit project

Michaël De Donder

Functie:  Coördinator
Telefoon:  052/ 31 77 87
Email:  michael.dedonder@ocmw.londerzeel.be
Adres:  Mechelsestraat 55
Plaats:  1840 Londerzeel

Zorgnetwerken aan het werk

Wil je weten hoe een zorgnetwerk in de praktijk werkt? Bekijk dan dit filmpje. 

Meer info

Samenlevingsopbouw werkt aan zorgnetwerken tegen onderbescherming

Zorgnetwerken werken outreachend, brengen informatie op maat tot bij mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie, dragen bij tot een ondersteunende omgeving door te werken aan de toegankelijkheid van dienst- en hulpverlening én versterken informele netwerken. Meer info.

Meer info

IN DE KIJKER

Mobiel lokaal dienstencentrum Deerlijk valt in de prijzen!

Meer info

Je ziet hoe de vrijwilliger met je kind bezig is, hoe zij dat voorlezen aanpakt, hoe ze samen kleuren en vertellen… Dat inspireert. Onze zoon lag eens te slapen op het moment dat Trees aankwam en ik heb toen een hele tijd met haar gepraat en ook dat deed mij goed.
mama/gebruiker voorlezen bij kleuters door ZOHRABekijk alle quotes