Zorgnetwerk Ieper

Info

Zorgnetwerk Ieper is een dorps- en buurtnetwerk dat actief is in Ieper-centrum en de deelgemeenten. Het project wil leefbaar wonen in de eigen vertrouwde woning en woonomgeving in al zijn aspecten versterken en stimuleren. Het Zorgnetwerk Ieper werkt hiervoor samen met een netwerk van vrijwilligers.
Deze vrijwilligers nemen een sociale- en signaalfunctie op, onder meer bij de verjaardagsbezoeken die ze brengen bij thuiswonende 80-plussers uit hun dorp of buurt.


De zorgconsulenten zijn een aanspreekpunt voor elke (zorgbehoevende of mindermobiele) inwoner uit Ieper. Met elke vraag, zorg of probleem kunnen inwoners terecht bij het zorgnetwerk voor info, advies of administratieve ondersteuning. De zorgconsulenten staan er in voor de opvolging en eventuele begeleide doorverwijzing. 

 

Diensten

  • Verjaardagsbezoekjes aan 80+'ers
  • Bezoekjes
  • Klusjes
  • Telefoonster
  • Info en advies
  • Samen tafelen

Medewerkers aan dit project

Pascal Vancayseele

Telefoon:  057 45 17 80
Email:  zorgnetwerk@ieper.be

Lindsay Mylle

Telefoon:  057 45 17 80
Email:  zorgnetwerk@ieper.be

Zorgnetwerken aan het werk

Wil je weten hoe een zorgnetwerk in de praktijk werkt? Bekijk dan dit filmpje. 

Meer info

Samenlevingsopbouw werkt aan zorgnetwerken tegen onderbescherming

Zorgnetwerken werken outreachend, brengen informatie op maat tot bij mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie, dragen bij tot een ondersteunende omgeving door te werken aan de toegankelijkheid van dienst- en hulpverlening én versterken informele netwerken. Meer info.

Meer info

IN DE KIJKER

Mobiel lokaal dienstencentrum Deerlijk valt in de prijzen!

Meer info

Je ziet hoe de vrijwilliger met je kind bezig is, hoe zij dat voorlezen aanpakt, hoe ze samen kleuren en vertellen… Dat inspireert. Onze zoon lag eens te slapen op het moment dat Trees aankwam en ik heb toen een hele tijd met haar gepraat en ook dat deed mij goed.
mama/gebruiker voorlezen bij kleuters door ZOHRABekijk alle quotes